Cea mai buna hota incorporabila

O întrebare pertinentă dar oarecum complicată. Pentru fiecare dintre noi există o hotă incorporabilă potrivită. Întrebarea ar fi : ce hotă incorporabilă alegem ?

Care este cea mai buna hota incorporabila – telescopica sau decorativa

După forma hotei puteți alege :

  • Hotă tip șemineu ca în foto de mai jos – aceasta se montează între 2 corpuri de mobilă.

Hotele tip șemineu sunt foarte elegante și se instalează între corpuri de mobilă suspendate pentru un design deosebit. Vezi review-uri hote aici.

Hota incorporabila Hansa KP631ZH

 

  • Hotă telescopică ( culisantă) care se montează pe fundul unui corp de mobilă. Partea din față culisează înainte și înapoi ( retractabilă).

Hotele telescopice sunt cele mai populare la noi. Sunt ușor de montat și nu ocupă mult spațiu în bucătărie. Se aliniază perfect cu linia mobilierului și sunt destul de eficiente pentru bucătării medii și mici. Cele mai bune hote telescopice au o putere de absorbție de până la 624 m3/h cum este cea de aici.

Gorenje DF 6116E

  • Hotă incorporabilă pentru tavan care se montează cam în orice loc disponibil fiind integrată cu tavanul fals.

Aceste hote au avantajul montării flexibile dar este necesar un traseu mai lung pentru evacuare. Nu prea sunt căutate la noi decât de cei care au un aranjament al mobilierului mai atipic cu electrocasnicile amplasate în afara mobilierului, de obicei în centrul bucătăriei.

hota incorporabila HANSA OKP931GH

 

  • Hotă downdraft care se montează pe blatul din bucătărie lângă plită – sunt mai rare și au un preț extrem de ridicat.

Ce tip de hotă alegi?

În funcție de mobilierul din bucătărie și aspectul dorit, puteți alege oricare din modelele de mai sus. Trebuie să vă gândiți la 2 aspecte:

  • pe unde va fi evacuat aerul sau dacă o veți folosi doar pe recirculare ( să aibă această opțiune – aerul este doar recirculat și reintră în bucătărie)
  • unde va fi amplasată pentru o eficiență maximă

Cele mai bune hote încorporabile

O hotă are un rol clar – să absoarbă aerul murdar,cald,etc din bucătărie și să îl evacueze sau înlocuiască cu aer curat.

Totodată hota ar trebui să nu fie foarte zgomotoasă iar în cazul recirculării aerului ( cu reîntoarcere în încăpere) să filtreze foarte bine grăsimile și alte particule. Pentru toate aceste aspecte, hotele încorporabile au o etichetă cu parametrii produsului. Cum citim această etichetă ?

hota incorporabila buna si ieftina

Eficiența fluido dinamică ( notată cu 8 pe imagine )  

Aceasta este clasificată de la A la G, cea mai performantă notă fiind A. Este calculată cu ajutorul unei formule ce include debitul ( m2 evacuați/h și alți câțiva parametri). Este important ca pe lângă debitul de aer evacuat  în m2 pe care îl regăsiți pe etichetă să aveți și o notă bună la eficiență.

Nivelul de zgomot ( notat cu 11 pe imagine)

Pe lângă putere, nivelul de zgomot este foarte important în alegerea unei hote. Nu vrem o hotă prea zgomotoasă care să acopere orice alt zgomot sau discuție în bucătărie. După ce alegem puterea hotei trebuie să alegem un nivel de zgomot cât mai redus – practic un compromis între cei doi indicatori.

Consumul de energie ( notat cu 7 pe imagine )

Aici nu sunt multe de spus, nota arată valoarea medie de consum anuală.

Clasa de filtrare a grăsimilor ( notată cu 10 pe imagine)

O hotă  încorporabilă bună filtrează foarte bine grăsimile asigurând protecția motorului sau eliminarea eficientă a mirosurilor în cazul în care folosim recircularea aerului ( hotă fără evacuare). Și la această notare trebuie să căutăm o valoare cât mai apropiată de A.

Acestea ar fi principalele lucruri de urmărit atunci când achiziționăm o hotă încorporabilă. Desigur, diferă în funcție de brand : calitatea materialelor din care este asamblată hota, calitatea filtrelor, designul și multe alte lucruri care ne vor fi pe plac sau nu.

 

Prețul este și el un factor important. Desigur, o hotă cu specificații de vârf va avea un preț ridicat iar una slabă calitativ un preț foarte mic. Ca întotdeauna, încercați să faceți un raport preț-calitate cât mai bun între prețul hotei și specificațiile sale.

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.