Care este cea mai buna plita cu inducție

Dacă nu vrei să citești articolul complet, ai mai jos topul celor mai bune plite cu inducție.

Recomandările noastre

Plita incorporabila inductie Electrolux EHH4654HFK

Plita incorporabila Electrolux EHH4654HFK

Zona inductie pe toata suprafata plitei. Afisaj caldura reziduala Clever Heat.Putere zona mare 3,7 kW. Functie StopGo si detectare vase.

plita inductie buna whirlpool acm847ba

Plita incorporabila Whirlpool ACM847BA

Al 6 lea simt ce reduce consumul de energie electrica, putere reglabila pana la 5 kW, Flexi Cook si functie Booster.

Plita incorporabila inductie AEG HK764400FB

Plita incorporabila AEG HK764400FB

Zona inductie pe aproape toata suprafata plitei Maxi Sense. Afisaj caldura reziduala.Putere zona mare 3,2 KW.

Plita incorporabila Beko HII64500FHT

Putere arzator mare de 3,7 KW. Zona flexibila de gatire. Functie Stop and Go pentru reluarea gatirii cu setarile anterioare.

Am spus în alt articol de ce este mai bună o plită cu inducție față de gaz sau vitroceramica clasică. Citește aici.

Acum vine o altă întrebare. Care este cea mai bună plită cu inducție ? Sau, ce plită cu inducție să cumpăr?

În magazine sunt multe modele care aparent au specificații similare. Cum alegi?

Să vedem diferențele dintre plitele pe inducție și de ce o plită cu inducție poate fi mai bună.

Calitatea plitei cu inducție

Dacă vorbim de brand, atunci putem spune că avem mai multe categorii de produse.

Plitele cu inducție de la AEG, Whirlpool, Electrolux sau Bosch sunt superioare celor de la Hansa sau Arctic. Nu că acestea din urmă nu ar fi bune, dar componentele folosite la anumite mărci sunt mai de calitate și tind să fie mai fiabile. De asemenea, mărcile premium vin cu funcții ce ușurează procesul de gătire sau reduc consumul de energie.

Funcțiile plitei cu inducție

În principiu toate funcționează la fel. O plită cu inducție folosește curentul electric și un electromagnet pentru a încălzi un vas. Încălzirea este rapidă și eficientă energetic. Pierderile sunt minime, de aceea plita cu inducție este în topul electrocasnicelor de bucătărie.

Am ales să vorbim mai jos despre funcții care diferențiază plitele incorporabile cu inducție. Pentru exemplificare am ales diferite plite de la Electrolux sau Whirlpool.

Unde sunt diferențele între plitele cu inducție ?

În primul rând puterea plitei.

Unele modele au o putere mai mare astfel că încălzesc mai rapid. Sunt plite care aduc o oală cu apă la fierbere în aproximativ un minut.

plita cu inductie whirlpool buna

Spre exemplu, Whirlpool ACM802 generează un curent de 28.1 A pe când modelul Whirlpool ACM 828 lX generează 31.3 A. Puteți vedea aceste date în specificațiile plitei cu inducție sau pe site-ul producătorului.

Alte modele vin cu funcția Boost. Aceasta accelerează procesul de încălzire forțând încălzirea unei zone. Practic se obține o temperatură mai mare într-un timp mai scăzut.

Controlul plitei cu inducție

Unele plite performante oferă un control mai precis al puterii. Pot avea mai multe niveluri de încălzire sau setări automate. O plită cu inducție cu 12 niveluri de putere va da rezultate mai precise față de una cu 6 setări de putere.

Sunt și plite cu inducție care memorează anumite setări. De exemplu se poate memora o setare pentru fierberea orezului și prin apăsarea unui buton să activăm acele setări.

Gătire automată și controlul temperaturii

Whirlpool are de exemplu al 6 lea simț la plitele cu inducție mai performante. După cum spune producătorul, nivelurile de putere automate sunt ajustate perfect pentru gătirea diverselor preparate. Selectați ce gătiți și nu mai trebuie să ajustați timpul sau nivelul de putere al plitei cu inducție.

Electrolux aduce la plitele cu inducție premium o funcție asemănătoare numită ProFry. Aceasta ajustează automat temperatura și menține controlul permanent al nivelului de încălzire. De asemenea se poate alege tipul alimentului preparat și plita va selecta temperatura corectă.

După cum vedeți, o plită cu inducție bună oferă funcții chiar utile. E mai ușor să obții un preparat gătit corect cu o plită care are opțiuni ca cele prezentate mai sus. De aici pleacă și diferențele majore de preț dintre produse.

Zona de gătit

Dacă majoritatea plitelor cu inducție oferă 3,4 sau 5 zone de gătit, anumite modele superioare au zona de gătit pe aproape toată suprafața plitei. Sună ciudat dar e adevărat.

De fapt plita permite gătirea pe mai multe zone simultan, util când folosim oale foarte mari care nu încap pe un singur ochi. Încălzirea se face mult mai rapid. Astfel că ne putem folosi de aproximativ toată suprafața plitei cu inducție pentru gătire.

Un astfel de model este Electrolux EHO6832FOG sau Whirlpool ACM 847/BA. La Whirlpool funcția poartă denumirea FlexiCook iar la Electrolux poartă denumirea Bridge ( punte). Căutați aceste denumiri cînd alegeți o plită cu inducție și vă interesează această funcție.

O plită cu inducție premium la care puteți modifica mărimea zonei de gătire este Electrolux EHX6455FHK ce vine cu funcția FlexiBridge. În funcție de oală o să ajustați o zonă mai mare sau mai mică care va fi încălzită.

La final, pe scurt, enumerăm alte funcții sau calități ale unor plite cu inducție superioare :

  • consum de energie mai mic sau eficiență energetică mai bună.
  • controale touch cu slide
  • funcție Start/Stop pentru oprirea scurtă și repornirea procesului de încălzire.

Sper că ai înțeles cam care ar fi atuurile unei plite cu inducție premium sau care e mai scumpă. Desigur, contează cât gătești si câte din funcții te ajută cu adevărat.

S-ar putea ca pentru unii o plită cu inducție ieftină să fie alegerea perfectă iar pentru alții să fie absolut necesară achiziția unei plite cu inducție ce are un pachet complet de funcții. Alegerea depinde de nevoile voastre.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.