Cuptorul Electrolux EOA3400AOX – capacitate mare pentru familii numeroase

Electrolux EOA3400AOX

8

ASPECT

8.0/10

FUNCTII

8.0/10

CURATARE

8.0/10

CONSUM

8.0/10

RAPORT PRET CALITATE

8.0/10

Pro

  • Capacitate interioara mare
  • Autocuratare catalitica la un pret foarte bun
  • Inox foarte calitativ ce se pateaza mai greu

Contra

  • Butoanele nu sunt retractabile ca la alte modele

Electrolux EOA3400AOX este un cuptor ce pare construit special pentru a răspunde cerințelor celor care gătesc destul de des cantități de mâncare mai mari și își doresc să aibă la dispoziție un aparat eficient pentru copt.

Design și panou de control

Cuptorul are un design care va schimba aspectul bucătăriei tale, oferind un aer modern. Vei avea impresia că te afli într-o bucătărie profesională, iar acest lucru va fi susținut după cum vei vedea și la nivelul funcțiilor. Partea frontală a cuptorului este alcătuită din inox dotat cu strat antiamprentă, iar ușa cu geam în 2 straturi este prevăzută cu un mâner lung pentru o deschidere ușoară.

Ușa oferă o bună izolare termică, asigurând faptul că nu se încălzește la exterior și că temperatura din interior nu se pierde. Pentru instalare e nevoie de un spațiu de 59.4 x 59.4 x 56.7 cm.

Panoul de control este electronic, așa că vei putea regla ușor setările. Ai la dispoziție un ecran LED care afișează setările făcute sau ora atunci când nu folosești cuptorul.

Interiorul are o capacitate de 74 de litri, fiind mai mult decât spațios și potrivit pentru familiile numeroase. Grătarele nu sunt telescopice, așa că vei avea mai mult de lucru la scoaterea tăvilor.

Curățare

Având în vedere suprafața exterioară din inox și sticlă, curățarea se face destul de ușor. Curățarea este cu atât mai ușoară cu cât urmele de degete nu se păstrează.

Partea mai problematică ar fi cea interioară, dar în mod plăcut pentru acest nivel de preț modelul beneficiază de un sistem automat de curățare prin cataliză. Practic în timpul gătirii, marea majoritate a particulelor sunt absorbite în panoul catalic de pe peretele cuptorului.

cuptorul incorporabil electric Electrolux EOA3400AOX

Funcții și programe

Fiind un cuptor atât de spațios, ar fi fost păcat ca spațiul să nu fie însoțit de un număr variat de programe și funcții atractive care să te ajute să coci mai repede și la un nivel optim.

Prin urmare, modelul nu dezamăgește și îți pune la dispoziție 8 programe de coacere și mai multe funcții. Mai întâi de toate, încălzirea se face prin convecție, aerul fierbinte fiind ventilat uniform în tot interiorul. Nu va mai exista diferență între rafturi, iar preparatele se vor coace atât la interior, cât și la exterior.

Există o funcție de grill, una de grill cu suprafața mare pentru bucățile mai mari de carne pentru friptură, precum și diferite opțiuni de reglare a direcției de încălzire. Astfel, o încălzire superioară va fi eficientă pentru preparate ce se doresc crocante, în timp ce una inferioară este potrivită pentru gătirea sarmalelor sau a preparatelor ce trebuie să stea mai mult timp în cuptor. Atunci când este folosită convecția, ventilatorul din spate poate fi ceva mai zgomotos.

Cuptorul are un consum bun, încadrându-se în clasa de eficiență energetică A. Consumul pe oră este de 0.89 kWh.

 

Concluzie

Electrolux EOA3400AOX are un preț de 1250 de lei, având un raport calitate-preț foarte bun.

Avem de-a face cu unul dintre cele mai ieftine modele cu convecție și sistem de autocurățare.

Am mai putea adăuga la plusuri construcția din inox și capacitatea mare de coacere.

Minusurile cuptorului sunt reprezentate de ventilatorul ceva mai zgomotos la convecție și lipsa grătarelor telescopice.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.