Cuptorul Whirlpool AKP 560/IX/01 – o soluție accesibilă

Whirlpool AKP 560/IX/01

7.3

aspect si materiale

7.0/10

functii

6.5/10

curatare

6.5/10

consum

8.0/10

raport pret calitate

8.5/10

Pro

  • Cuptorul este construit din inox de calitate, este ușor de curățat și are comenzi foarte simplu de folosit. În același timp, cuptorul oferă 5 funcții utile pentru coacere și are o capacitate suficientă.

Contra

  • Cuptorul nu beneficiază de o funcție automată de curățare și are un consum ce ar fi putut fi îmbunătățit.

Whirlpool este un brand asociat cu calitatea și prețurile destul de măricele, dar iată că în ultima vreme printre seriile de produse au apărut și unele foarte accesibile.

Cuptorul Whirlpool AKP 560/IX/01 este un astfel de exemplu, reușind să atragă însă printr-o serie de dotări atractive.

Cuptor incorporabil Whirlpool AKP 560/IX/01

 

Aspect și utilizare

Cuptorul este din inox și are un aspect foarte simplist, care reușește însă să fie elegant. Inoxul este dotat cu un strat antiamprentă, ceea ce se dovedește a fi foarte util pentru un aparat de bucătărie ce urmează a fi folosit destul de mult și în jurul căruia se învârt mai multe persoane.

Ușa cuptorului este  din sticlă, geamul având 2 straturi de protecție. Așadar, ușa nu se va încălzi la exterior, oferind protecție atât pentru tine, cât și pentru copii.

Panoul de control este dotat cu doar 3 butoane rotative, fiind prin urmare extrem de ușor de folosit. Având în vedere prețul redus, nu vei avea la dispoziție o interfață foarte modernă, dar aceasta va fi mai mult decât suficientă pentru a-ți oferi un control rapid asupra programelor de coacere. Există așadar un buton pentru setarea programului, unul pentru timp și unul pentru temperatură.

Ar mai fi de remarcat faptul că aparatul este perfect încorporabil în mobila de bucătărie, având dimensiunile de 59.5 x 59.5 x 56.4 cm.

Tehnologii și funcții

Whirlpool AKP 560/IX/01 nu este cel mai performant cuptor, dar oferă însă un randament bun pentru funcțiile de bază. Găsim așadar o funcție grill, una pentru încălzirea rapidă, una pentru decongelare, una pentru coacerea obișnuită, convențională și una de coacere prin convecție.

Există de asemenea o funcție timer pentru programare și una pentru iluminarea interioară, care îți va permite să verifici mult mai ușor starea preparatelor.

Cuptorul are o capacitate de 60 de litri, încadrându-se în valorile medii. Capacitatea este suficientă pentru a răspunde nevoilor unei familii.

Din păcate cuptorul nu beneficiază de un sistem automat de curățare, fiind necesar să cureți interiorul după fiecare program de coacere.  Interiorul este din email, așa că ar trebui să fie ușor de curățat folosind produsele potrivite.

În ceea ce privește consumul, cuptorul se încadrează în clasa de eficiență energetică A, consumul mediu pentru un program fiind de 0.79 kWh. Consumul este unul bun pentru acest nivel de preț, deși există cu siguranță loc de mai bine.

Whirlpool AKP 560/IX/01 are un preț de aproape 940 de lei, fiind unul dintre cele mai ieftine cuptoare electrice de pe piață.

 

Concluzii

Cuptorul reprezintă o soluție potrivită pentru cei care își doresc să doteze bucătăria cu aparate moderne, fără a investi o sumă foarte mare. Modelul este unul atractiv din punct de vedere al designului și al dotărilor, fiind ușor de întreținut și oferind un randament bun.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.