Plita Whirlpool ACM800/NE- review

Whirlpool ACM800/NE

4.1

Aspect

4.3/10

Consum

4.0/10

Functii

3.5/10

Raport pret calitate

4.8/10

Pro

 • O plită cu inducție la preț foarte bun
 • Are funcție Booster pentru fierbere rapidă

Contra

 • Unii utilizatori au raportat defecțiuni în primul an de utilizare

Plitele încorporabile sunt o alegere ideală pentru cei care îşi doresc o bucătărie modernă, acest gen de electrocasnice fiind la modă datorită aspectului lor deosebit, a ergonomiei şi a spaţiului pe care îl economisesc. Iar dacă aveţi la dispoziţie un buget ceva mai mare, vă puteţi îndrepta atenţia asupra unei plite cu inducţie, aşa cum este şi Whirlpool ACM800/NE.

O plita cu inductie de buget

Fiind un produs de la cel mai mare producător de aparate electrocasnice din lume, calitatea acestei plite încorporabile este una ridicată, însă să vedem mai exact ce funcţii şi ce avantaje prezintă.

Aspect

Din punct de vedere al aspectului, Whirlpool ACM800/NE se prezintă foarte bine. Este construită din sticlă ceramică de culoare neagră, aceasta arătând foarte bine şi fiind o adiţie interesantă şi de efect în fiecare bucătărie. În plus, materialul se curăţă foarte uşor, la aceasta contribuind fără îndoială şi sistemul de încălzire prin inducţie datorită căruia picăturile şi reziduurile nu se mai lipesc de suprafaţa plitei.

Cele trei arzătoare sunt dispuse în triunghi, fiecare fiind controlat printr-un sistem touch situat în partea frontală a plitei. Schema de control este una foarte facilă, putând fi învăţată cu rapiditate de oricine doreşte să folosească această plită încorporabilă.

plit pe inductie 3 zone Whirlpool ACM800

Funcţii

Fiecare arzător poate fi setat la o intensitate diferită, aceasta variind de la 0 la 5000 de watt. Şi pentru aceste operaţiuni controlul este unul foarte uşor, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji cu dificultăţile de învăţare.

Din păcate, Whirlpool ACM800/NE nu are decât trei arzătoare, acesta putând reprezenta un inconvenient pentru unii cumpărători, mai ales pentru cei care gătesc pentru familii mai numeroase.

Arzătoarele existente (unul mic, unul mare şi unul mediu) îşi fac treaba foarte bine, dar uneori poate fi nevoie de mai mult, mai ales în condiţiile în care există plite care oferă şi al patrulea arzător.

Ajungem astfel şi la sistemul de încălzire prin inducţie. Acesta este cel mai eficient din punct de vedere energetic, fiind de aproape două ori mai eficient decât unul clasic, pe gaz.

Acesta oferă şi un control sporit asupra procesului de preparare al diverselor mâncăruri, deoarece arzătoarele pot fi setate la diferite trepte de putere.

Prin inducţie se încălzeşte direct conţinutul vasului, suprafaţa plitei rămânând la o temperatură normală. În plus, Whirlpool ACM800/NE beneficiază şi de un sistem Al şaselea simţ, care opreşte plita atunci când se înregistrează funcţionarea în gol a acesteia.

Ca funcţie suplimentară, se remarcă timerul, ideal în situaţiile în care plita trebuie să funcţioneze doar pentru un anumit interval de timp. Acesta se setează tot cu ajutorul controlului cu touch. Şi, ca orice plită cu inducţie, curentul electric consumat este menţinut la un nivel scăzut, care ajută la realizarea de economii.

 

Concluzii

În ciuda sistemului cu doar trei arzătoare, plita încorporabilă Whirlpool ACM800/NE oferă un raport calitate preţ performant, care o poate transforma într-o alegere foarte bună pentru cei interesaţi de un produs de calitate premium. Vorbim, până la urmă, de o plită cu inducţie, cu numeroase funcţii suplimentare şi cu o putere reglabilă. În aceste condiţii, plita nu este foarte scumpă şi cumpărătorii se vor putea bucura de nişte preparate pregătite într-un timp mult mai scurt şi cu nişte costuri reduse.

4 Comments
 1. de unde o pot cumpara la 1099?

 2. Nu recomand marca Whirpool! Am avut o plita incorporabila din sticla si intr-o buna zi a explodat. Am incercat sa contactez fabricantul Whirpool dar surpriza la telefonul de contact de pe site si cel oferit de magazinul Altex nu raspunde nimeni nici macar un robot. Poti astepta chiar si 15 minute sa raspunda cineva dar absolut nimeni nu raspunde. Nu pot sa cred ca in secolul asta , pe site-ul Whirpool date de contact sunt doar la nr de telefon la care nu raspunde nimeni sau sa trimiti o scrisoare la o casuta postala! In concluzie NU RECOMAND MARCA WHIRPOOL! ! ! !

  • Buna ziua
   Cum anume a explodat? S-a scapat lichid sau a fost lovita ? Aveti aici pe site date despre service-urile Whirlpool daca doriti sa ii contactati.
   Din ce localitate sunteti ? Multumesc.

 3. Aspect

  0.6

  Consum

  0.4

  Functii

  0

  Raport pret calitate

  0

  Nu recomand.. Chiar după ce a expirat garantia(3 ani) sa dus o dioda care trebuie adusa de afara.. M-am lăsat păgubaș.. Am făcut-o funcțională în doar 2 ochiuri(am cu 3 ochiuri.. Vb vine ochiuri)… Și acum după încă 4 luni sa mai dus dreacu una… Adică o pornesc și sare generalu….pt cei care o sa zică ai priza.. Ai traseu separat…. Am de toate plita este de proasta calitate… Menționez ca numai electrocasnice wirepool …. De azi renunț la a-l 6 simt

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.